Flexibilisering? Graag! Maar wel verstandig en met respect s.v.p.

De huidige arbeidsmarkt vraagt om flexibilisering Ons inziens is dat gunstig, want dat zou doorstroming (moeten) betekenen. Zelf ben ik altijd een job hopper geweest, dus het overstappen van de ene naar de andere baan, heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Echter, de mix hebben we ook nodig, d.w.z. de medewerkers die heel loyaal graag zo lang mogelijk bij hun werkgever blijven alsook de soms ‘vernieuwende’ job hoppers dan wel flexwerkers. Die mix zorgt voor balans.

Flexibilisering & contractafspraken

Het feit dat de huidige markt om steeds meer flexibilisering vraagt, vraagt ook om respectvol omgaan met de medewerkers. En daar zit nog wel eens een leerpuntje.

Als bemiddelingsbureau voor Personal Assistants en Top Secretaresses, zowel interim als via werving & selectie, merken wij steeds vaker dat ondanks contractafspraken ingehuurde medewerkers dan wel wij tussentijds vernemen dat het contract eenzijdig wordt ingekort.

Let wel:

Niet omdat de betreffende PA niet voldoet, maar omdat men in de tussentijd een interne oplossing heeft gevonden. Deze interne oplossing is overigens vaak de fulltime taken tevens ‘op het bordje leggen’ van een in vaste dienst zijnde Secretaresse, die nu dus twee fulltime banen heeft.

Flexibele schil?

Dat bedrijven liever een flexibele schil creëren, vinden wij logisch en verstandig. Het scheelt aanzienlijk in de kosten, en vooral nu is dat bijzonder belangrijk.

Wij hopen alleen dat in het voornoemde geval dit niet leidt tot (langdurig) ziekteverzuim van de in vaste dienst zijnde Secretaresse.

Is dat wel het geval, dan zorgen wij graag voor de vervanging, en dan… is de cirkel weer rond!

Op May 13, 2013